sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Talvi saa tulla!

Tänä sunnuntai-aamuna odotellaan Eino-myrskyä saapuvaksi itäiselle Uudellemaalle. Myrskyyn varautumisohjeita on luettu aamulehdestä.

Viimeisen kuukauden aikana tässä pirtissä on varauduttu myös talven tuloon. Polttopuut on kannettu sisälle, keittiöön ja lisävarastoon portaiden alle.

Keittiössä polttopuut löytyvät läheltä kunnostettua puuhellaa. En tiedä, mitähän palotarkastaja sanoisi tästä? Onneksi myös palosammutin löytyy keittiöstä.

Ensimmäinen syksy kun puita on saanut sisälle talteen autotallillta kylmiä säitä varten. Eipä tarvitse kovilla pakkasilla raahautua kylmään ulkoilmaan puunhakuun. Rappusten alla on paljon enemmän puita kuin mitä kuvasta näkyy. Klapit sujahtavat hyvin piilon porrasaskelmien alle ja vain etummainen rivi näkyy.


Sähköt jo meni kesken tämän kirjoittamisen niin kuin usein on myrskyissä meillä päin käynyt. Silloin on Glada snickaren ostamille lukuisille kynttilänjaloille iltahämärässä tarvetta ja ruokaa saadaan tehtyä keittiön puuhellassa.Glada snickaren haalimia vanhoja kynttilän jalkoja.


Kattilat saa porisemaan puuhellalla. Sivuvaikutuksena lämmin keittiö.


Yläkerta lämpiää sähkölämmityksen puuttuessa Tulikiven pikkutakalla.

Tuleeko lämmin jo tulta katsellessa?


Tuulinen näkymä ja ikkunan heijastukset aurinkoisessa myrskysäässä.
Koskahan saadaan kunnon ensilumi? Sitä myrsky ei taida tuoda. 


Kissamme Mauritz ihmetteli lokakuussa ensilunta.

Ei kai tässä muuta kuin teekuppikäteen ja kuuntelemaan kuinka myrskytuuli heiluttelee kattotiiliä.

Hyvää myrskyistä sunnuntaita!

Glada snickarens fru
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti